Salt Den største drøm Til sidste fjer Cutt// Landet Under Skyggen af Kain Peer Gynt Tomas Lagermand Lundme og Søren Zacho Ruby (DV 10-11). ER - en bøjning af være. Det kommende Teater. Foto: Evanly Media Anna Panduro DV 04/07: Det uartige barn. Frøken Fracasos Kompagni. Medforfatter: Maja Skovhus Rehøj. Foto: Claus S. Nielsen Cecilie Eken (DV-97-99): Blomsterheksten. Nørregaards Teater Hesten Det store spring Andreas Dawe (DV 10-12): Tårnspringeren. Team Teatret. Foto: mingoPHOTO Jesper B. Karlsen (DV 97-99): Nikio. Zangenbergs Teater. Foto: Søren Veien. Lene Vestergård (DV 11-12): Jasnas Breve.Teater Neo. Foto: Søren Pagter Thomas Markman (DV 04-07) Oh, Romeo. Teatret Masken. Jesper B. Karlsen (DV 97-99) Mærkelig. Team Teatret. Foto MingoPHOTO Majbrit Christensen (DV 01-03) Spiir. Foto Jan Rüsz. Rejsen hjem Dengang vi blev væk Zappa Hvis jeg havde vidst Den store jagt på lykken Voksen Papirdrengen Tamme tigre findes ikke Eksplosioner Når jeg lukker øjnene

Væksthus 13-15

Dramatiker Væksthus 2013-15 forgår i bestemte udvidede weekender fra torsdag til søndag. Det er gratis og tilrettelagt, så de 6 deltagere sideløbende kan passe arbejde eller studier. Der forudsættes dog hjemmearbejde mellem samlingerne.

Dramatiker Væksthus (DV) omfatter 9 samlinger, plus deltagelse i børneteaterfestivaler, afsluttende workshop og cafeaften i København.
DV har tidligere haft internatophold på Scenekunstens udviklingscenter i Odsherred. Fra og med denne sæson har samlingerne været på Københavns Musikteater i København og på Bomhuset i Charlottenlund.
 
På DV gives der ikke undervisning i traditionel forstand. Derimod øvelser, der i et progressivt forløb opfordrer til learning by doing, og som stimulerer evnen til at udmønte ideer, skrive om og skærpe fokus og egen tone i teksterne. Der lægges vægt på lyst til at lege og udfordre sig selv i emner, genrer og målgrupper.
Dramatiker Væksthus er et frirum til at eksperimentere i.

Undervejs arbejder deltagerne med ideer og manusudkast, der afprøves på gulvet under forskellige workshops. Under det afsluttende arbejde får hver deltager sin egen dramaturg, mens instruktører og skuespillere i en workshop forbereder præsentationen (stage reading) på ZeBU i København.

DV er et talentudviklingsprojekt, der hele tiden videreudvikles ud fra tidligere erfaringer, inspiration fra børneteaterbranchen, tendenser inden for dramaturgi og fortællekunst, debatter om børns og unges vilkår - samt ud fra de aktuelle deltagere baggrund, ønsker og behov.

Formålet med Dramatiker Væksthus er at give personer med interesse for at skrive for det professionelle børne- og ungdomsteater mulighed for at udvikle deres talent, stifte bekendtskab med branchen og danne et netværk, der kan støtte dem i deres fremtidige karriere inden for området. Samlinger, vejledning og workshops er gratis takket være støtte fra Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst.

Desuden har Dramatiker Væksthus gennem årerne fået støtte af blandt andet Dansk Skuespillerforbund, Bikubenfonden, Kulturens Børn og en lang række børne- og ungdomsteatre.

I 2011 modtog Dramatiker Væksthus Frie Skolers Lærerforenings Børnekulturpris.

DV er en enhed under TIO.
Jane Rasch er DV's kunstneriske leder, og Kennet Gall er konsulent.

Deltagere
Kalender
Styregruppe